" data-url="http://www.afadvocats.com/politica-de-cookies/">

Punt d’atenció a l’emprenedor

Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) s’encarreguen de facilitar la creació de noves empreses, l’inici efectiu de la seua activitat i el seu creixement, a través de la prestació de servicis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial.

Estos centres han de firmar un conveni col·lectiu amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per a poder exercir la seua funció. La Direcció d’Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa disposa d’un buscador per a localitzar el PAE que més li convinga a l’emprenedor. Els PAE fan ús del CIRCE per a crear empreses, i en concret en un dels components que el formen: el Sistema de Tramitació Telemàtica (STT). En este sentit, quan un emprenedor opta per iniciar els tràmits de creació d’una empresa des d’un PAE, implícitament està utilitzant el sistema CIRCE.

El PAE té una doble missió:

  • Prestar servicis d’informació i assessorament als emprenedors en la definició de les seues iniciatives empresarials i durant els primers anys d’activitat de l’empresa.
  • Iniciar el tràmit administratiu de constitució de l’empresa a través del Document Únic Electrònic (DUE).