" data-url="http://www.afadvocats.com/politica-de-cookies/">
És millor que isca “a tornar” o “a pagar” en la renda 2018? I si em toca pagar, com ho faig?

És millor que isca “a tornar” o “a pagar” en la renda 2018? I si em toca pagar, com ho faig?

Quan la gent ve a les nostres oficines per què els fem la Declaració de la Renda ens demanen si seria possible que no hagen de pagar, i que sempre els isca a tornar. El que passa és que la majoria no coneix el significat o el per què de “que isca a pagar” o “que isca a tornar”.

La diferència entre “pagar” o que et “tornen” significa que sobre la totalitat dels impostos, ja feta la declaració, que et toquen pagar (tècnicament anomenat quota resultat de l’autoliquidació) caldrà veure quina quantitat de diners teus –sí, diners teus- té l’Agència Tributària, principalment per retencions de rendiments del treball (la retenció de les nòmines) o d’ingressos a compte (si eres autònom/a), o per simples retencions de rendiments mobiliaris (comptes bancaris, dividends d’accions, imposicions a termini, etc…).

Ho entendrem millor amb un exemple:

Exemple A. La quota resultant (la quantitat d’impostos que he de pagar) puja a 1.750 euros en la Renda 2018, i resulta que per retencions de totes les classes que m’han practicat ascendeix a 2.000 euros.

En aquest suposat, quan faça la declaració de la renda de l’exercici 2018 el resultat serà a tornar 250 euros per part de l’Agència Tributària.

Exemple B. La quota resultant (quantitat d’impostos que he de pagar) puja a 2.350 euros en la Renda 2018, i resulta que per retencions de totes les classes que m’han practicat ascendeix a 1.950 euros.

D’aquesta manera, quan faça la declaració de la renda de l’exercici 2018 el resultat serà a pagar 400 euros a l’Agència Tributària.

I ara ens preguntem: com pague els 400 euros? Doncs bé, hi ha diverses maneres de fer-ho.

1.- Càrrec en compte bancari: en el mateix moment de fer la declaració, dins del termini establert (entre el 2 d’abril i l’1 de juliol), es carregarà en el teu compte bancari l’import de la declaració. Aquesta és l’última opció que des d’AF Advocats aconsellem.

2.- Mitjançant domiciliació: ja presentada la declaració es pot optar per domiciliar el pagament de la renda 2018, independentment de quan presentes la declaració, entre el 2 d’abril i el 26 de juny.

Per pagar mitjançant la domiciliació, existeixes altres dues opcions: pagament únic o dos pagaments. En AF Advocats aconsellem fer-ho en dos pagaments, ja que aquest fraccionament no genera cap tipus d’interès en favor de la hisenda pública. El primer pagament es realitzarà l’1 de juliol i serà del 60% de la quantitat a pagar i el segon es realitzarà el 5 de novembre i serà del 40% restant de la quantitat a pagar.

D’aquesta manera i tornant a l’exemple anterior (exemple B), si domiciliem el pagament –declaracions presentades fins al 26 de juny- l’1 de juliol es carregarà al nostre compte bancari la quantitat de 240 euros (60% de la quantitat a pagar) i el 5 de novembre es carregaran els restants 160 euros (40% de la quantitat a pagar), tot això de manera automàtica per part de l’Agència Tributària.

En conclusió, en AF Advocats no fem màgia i no decidim si hauràs de pagar o et tornaran, el nostre equip estudia cada cas particularment i sempre intentant que tu sigues la part més beneficiada. En el primer cas, l’Estat et torna els teus diners, dels quals tu no has pogut gaudir durant tot l’any anterior, mentre que, en el segon cas l’Estat “ajusta comptes” i has de pagar allò que li deus.

No t’ho penses, t’esperem en AF Advocats per ajudar-te en la teua declaració.