" data-url="http://www.afadvocats.com/politica-de-cookies/">
Les 4 errades més comunes en la Declaració de la Renda 2019

Les 4 errades més comunes en la Declaració de la Renda 2019

Per què hauries de revisar les dades fiscals de l’Agència Tributària?

Com resa el nostre lema que seguim dia a dia, en AF Advocats estem per ajudar-te. Ja en plena campanya de la Renda 2019, t’expliquem algunes de les errades més comunes que comet l’Agència Tributària a l’hora de generar la nostra predeclaració, i sempre a favor seu.

El primer que cal especificar és que les dades que ens mostra l’Agència Tributària són les dades que li arriben a través de la mateixa Administració, però això no significa que totes siguen correctes o que no s’hagen comés errades o omissions –sempre a favor de la Hisenda Pública-. És per això que vos deixem un breu resum de per què és recomanable consultar amb alguna de les persones expertes en la matèria d’AF Advocats.

1. Canvis en l’estat civil, naixement, defunció o minusvalidesa

Convé prestar especial atenció en els canvis en l’estat civil, aquests has d’aparèixer reflectits en l’esborrany. Així com les defuncions i, el més important, els naixements; ja  que aquests comporten la possibilitat de perdre deduccions familiars. Igualment, han de tenir-se en compte les situacions de minusvalidesa tant personals com de familiars.

2. Deduccions autonòmiques i estatals

En la majoria dels casos, les deduccions autonòmiques són desconegudes per les persones contribuents i poden reportar-nos beneficis fiscals importants, que perdrem si validem amb massa rapidesa l’esborrany o si no consultem amb una experta en la matèria. Normalment tenen a veure amb les despeses per ensenyament o estudis, per determinats donatius o autoocupació. Cal dir que les deduccions estatals per a famílies nombroses o amb descendents amb minusvalidesa escara són més desconegudes.  

3. La fi de la deducció per lloguer no és per a tots els casos

Si estàs pensant en canviar d’habitatge en lloguer, amb la signatura d’un nou contracte, es pot perdre fins a un màxim de 900 euros de la deducció estatal per arrendament d’habitatge habitual. La deducció pot seguir aplicant-se mitjançant un règim transitori per a tots aquells contractes signats abans del 31 de desembre de 2014.

4. La deducció per compra d’habitatge encara està vigent

En el cas de la deducció per la compra d’habitatge habitual, aquesta solament ha desaparegut per a les persones contribuents que la van adquirir a partir de l’1 de gener de 2013. Hi ha que comprovar que aquesta deducció conste en la declaració, ja que en alguns casos, per errades de l’entitat financera, no figuren dades del préstec hipotecari. També convé revisar l’import, per la qual cosa ens hem d’assegurar de si existeixen primes per assegurances de vida o incendis vinculats a les hipoteques que sumar al càlcul.

Et recomanem contactar amb AF Advocats per ajudar-te a fer correctament la teua declaració de la Renda, d’aquesta manera assegurar-te que et tornen tot allò que t’han de tornar, senzillament perquè és teu.      

No pots eixir de casa?

No et preocupes, et fem la Declaració de la Renda amb el nostre servei de Fàcil Renda, un servei nou en exclusiva per als clients d’AF Advocats. Un servei molt senzill amb el que pretenem facilitar-te molt les coses.

Contacta amb AF Advocats i informa’t sense compromís d’on aconseguir els teus certificats. En AF Advocats estem per ajudar-te amb la teua Declaració de la Renda.