" data-url="http://www.afadvocats.com/politica-de-cookies/">
M’interessa presentar la declaració de la renda 2017?

M’interessa presentar la declaració de la renda 2017?

Ja estem en plena campanya de la Renda 2017 i ens sorgeix la pregunta a tots: He de presentar la declaració de la renda 2017?

 

Sentim moltes vegades en els mitjans de comunicació que cada vegada hi ha menys gent que ha de presentar la declaració; açò es deu al fet que la pròpia Agència Tributària redueix els criteris perquè estigues obligat a presentar-la. Per exemple: que tingues uns rendiments del treball de 22.000 euros o 12.000 euros en alguns supòsits o que tingues unes rendes del capital immobiliari de més d’1.000 euros, entre uns altres.

 

Un exemple

Posem un exemple: únicament tinc un pagador (empresa) i els rendiments del treball són menors a 22.000 euros. He de fer la Renda? La resposta és senzilla: no tens l’obligació, però et recomanem que la faces. És molt possible que, encara que no estigues obligat —no superes els requisits d’obligatorietat— la teua empresa t’haja retingut un percentatge de la nòmina i estiga a poder de l’Estat.

 

Anem a diferenciar diversos escenaris amb dues variables molt simples que et faran comprendre millor la situació. La primera és determinar si estàs o no obligat a realitzar la declaració de la renda. La segona serà si la declaració ix a pagar o a retornar.

 

Escenari 1: No obligat i declaració a retornar. Est és el cas més típic amb el qual ens solem trobar. No estant obligat a realitzar la declaració, es presenta perquè l’Agència Tributària ens retorne els nostres diners.

Escenari 2: No obligat i declaració a pagar. En aquest cas, no presentarem la declaració perquè ix a pagar. La no presentació no comportarà cap sanció, mentre, no estiguem obligats a presentar-la.

Escenari 3: Obligat i declaració a retornar. Estem obligats a realitzar la presentació vulguem o no, per qualsevol motiu que determine la Llei. Ara bé, Hisenda realitzarà un ingrés al nostre favor de la quantitat resultant de la declaració.

Escenari 4: Obligat i declaració a pagar. Estem obligats a realitzar la presentació, vulguem o no, per qualsevol causa que determine la Llei. El resultat de la nostra declaració és a pagar. En aqueix cas, podrem realitzar-ho en un o dos terminis.

 

Per què creiem que l’Agència Tributària juga amb el llenguatge?

La resposta és molt senzilla, si no realitzes la declaració de la Renda i reclames els diners que la teua empresa t’ha retingut de la teua nòmina —i que ha ingressat prèviament a l’Agència Tributària— mitjançant la Declaració de la Renda, se’ls queda l’Estat. En el teu cas poden ser un centenar d’euros però, multiplicats per tots els contribuents del país, la quantitat ascendeix a molts milions d’euros.

 

Així que, atenció quan sentes que “cada vegada hi ha menys obligats a presentar la Renda”, ja que s’intenta que no es tramite i, per tant, l’Estat tinga un “benefici extra” per totes aquelles declaracions no presentades.

 

Com sempre, et recomanem que no confirmes mai l’esborrany sense consultar prèviament amb un expert, ja que pot contenir multitud d’errors. Per açò, en AF Advocats posem a la teua disposició el nostre equip de professionals per a ajudar-te amb la teua declaració de la Renda 2016.