" data-url="http://www.afadvocats.com/politica-de-cookies/">
M’interessa presentar la declaració de la renda 2018?

M’interessa presentar la declaració de la renda 2018?

Ens trobem immerses en la Campanya de la Renda 2018 i la publicitat sobre la declaració ens apareix per totes les bandes, però, i jo he de presentar la declaració de la renda 2018?

Moltes vegades escoltem als mitjans de comunicació que cada any hi ha menys gent que ha de presentar la declaració, açò es degut a que la pròpia Agència Tributària redueix els criteris perquè siga obligat presentar-la. Posem per cas que tingues uns rendiments del treball de 22.000 euros o 12.643 euros en alguns suposats (12.000 si es va morir abans del 5 de juliol de 2018) i que tingues unes rendes de capital immobiliari de més de 1.000, entre altres.

Un exemple: Posem per exemple: únicament tinc un pagador (empresa) i els rendiments del treball són menys de 22.000 euros. He de fer la declaració de la Renda? La resposta és senzilla: no tens l’obligació, però et recomanem que la faces. És molt probable que, encara que no estigues obligat/da –no superes els requisits d’obligatorietat- la teua empresa t’haja retingut un percentatge de la nòmina i estiga en mans de l’Estat.

Anem a diferenciar diverses situacions amb dues variables molt simples que et faran comprendre millor la situació.

Situació 1: no obligat i declaració a retornar. Aquest és el cas més típic que ens solem trobar. No estant obligat/da a fer la declaració, es presentar perquè l’Agència Tributària ens torne els nostres diners.

Situació 2: no obligat i declaració a pagar. En aquest cas, no presentarem la declaració perquè hem de pagar. La no presentació no comportarà cap sanció, per tant, no estem és una obligació presentar-la.

Situació 3: obligat i declaració a retornar. És una obligació fer la declaració, vulguem o no, per qualsevol motiu que haja determinat la Llei. En aquest cas, com que ix a retornar, Hisenda farà un ingrés al nostre favor de la quantitat resultant de la declaració.

Situació 4: obligat i declaració a pagar. És una obligació presentar la declaració, vulguem o no, per qualsevol motiu que haja determinat la Llei. A aquest cas, el resultat de la declaració és a pagar. Ho podrem fer en un o dos terminis.

Per què creiem que l’Agència Tributària juga amb el llenguatge? La resposta és molt senzilla, si no fas la declaració de la Renda i reclames et diners que la teua empresa t’ha retingut de la nòmina –i que ha ingressat prèviament a l’Agència Tributària- a través de la Declaració de la Renda, s’ho queda l’Estat. En el teu cas poden ser un centenar d’euros, però multiplicat per totes les persones contribuents del país, la quantitat ascendeix a molts milions d’euros.

Així que, ves amb compte quan escoltes que “cada any hi ha menys persones obligades a presentar la Renda”, ja que s’intenta que no es tramite i, per tant, l’Estat tinga un “benefici extra” per totes aquelles declaracions no presentades.

Com sempre, et recomanem que no confirmes l’esborrany sense consultar prèviament amb una persona especialitzada, ja que poden haver multitud d’errades. Per això, en AF Advocats posem a la teua disposició el nostre equip de professionals per ajudar-te en la declaració de la Renda 2018.