" data-url="http://www.afadvocats.com/politica-de-cookies/">
Què necessite per separar-me o divorciar-me?

Açò és una imatge

Què necessite per separar-me o divorciar-me?

Ja tenim clares les diferències entre separació i divorci, però la pregunta següent és: Què necessite per poder divorciar-me o separar-me?

La primera qüestió que hem de tindre clara és si el procés s’inicia de mutu acord o contenciós. Què hi volem dir? Molt fàcil: una separació o divorci de mutu acord serà un tràmit més senzill i ràpid per a les dos partes. La butxaca també ho notarà: aquest tipus de procés és més econòmic perquè es poden compartir despeses entre les dues parts.

Quan parlem d’una separació o divorci contenciosos, pel propi significat (en contra de) podrem deduir que serà un procés llarg, complicat i prou més car per les dues parts.

Així, quan ja hem decidit quin camí escollim, hem de conèixer els requisits essencials que determina el Codi Civil.

Els dos requisits que s’exigeixen per divorciar-se o separar-se

  1. Haver contret matrimoni per qualsevol mitjà legalment acceptat.
  2. Que hagen transcorregut tres mesos des de la celebració del mateix.

 

Així, si un cònjuge o ambdós volen separar-se o divorciar-se només han de complir amb aquests dos requisits, ja que en l’actualitat no són necessàries ni les causes (motius pels que trencar el matrimoni), ni el consentiment de l’altre cònjuge.

Tens més dubtes? No saps com iniciar el procés o quina és la millor opció? Posa’t en contacte amb nosaltres o visita’ns. T’assessorem, perquè les coses no tenen per què ser tan difícils.